Les 7 fases duna reforma integral [PUNTOS CLAVE]

Si t’estàs plantejant fer una reforma integral a casa teva , hi ha certs punts clau que has de tenir en compte abans de començar. Són moltes les opcions que tens disponibles per reformar el teu habitatge actual a la casa dels teus somnis, així que necessitaràs lajuda dun equip professional perquè et guiï en tot el procés. Avui t’explicarem les 7 fases d’una reforma integral per aconseguir la casa dels teus somnis . A VadeCasa i+ t’assessorarem i acompanyarem a tot el projecte, adaptant-nos a les teves possibilitats i pressupost per aconseguir el teu estil somiat.

Què és una reforma integral?

Una reforma integral és una reestructuració completa o de la majoria de les estances de la casa. Per contra, en el cas de les reformes parcials, només inclouen la reforma d’una part de la casa, com podria ser del bany o de la cuina.

A VadeCasa i+ realitzem un servei de reforma 360º en tot tipus d’habitatges, els que estan habitats i es volen reformar, segones residències, oficines o noves adquisicions. Una de les principals preocupacions de les reformes integrals, a més del pressupost, és el temps que duraran les obres. Cal tenir clar que no hi ha una única resposta a aquesta pregunta i que això dependrà de diversos factors, com la superfície total a reformar , la quantitat de modificacions que s’hagin de fer, el tipus de materials que s’escullen, els canvis d’opinió dels propietaris , etc.

Ara sí, un cop hem definit què és una reforma integral, veurem quines són les fases que divideixen el projecte.

1. Els permisos d’obra

Aquest pas s’ha de fer abans de començar les obres. Per reformar qualsevol habitatge és obligatori comptar amb una llicència o permís d’obres, és a dir, amb l’autorització municipal que et permet fer aquestes obres.

Depenent del tipus de reforma i de l’Ajuntament del teu municipi, hauràs de sol·licitar un tipus de permís d’obres específic. Normalment aquestes sol·licituds es tramiten des de la seu electrònica de l’ajuntament en qüestió. Tot i així, l’equip de VadeCasa i+ us guiarà en el procés de tramitació, perquè us resulti més senzill.

2. La distribució dels espais

És força comú que quan es realitza una reforma integral, es modifiqui la distribució de l’habitatge. Aquests canvis poden incloure variacions en les mides de les estances, enderrocament de parets, obertures de finestres, etc. Aquest és el moment idoni si vols redistribuir les habitacions de casa teva, sigui per una qüestió pràctica o estètica.

En aquesta fase s’enderrocaran certes parts de la construcció, així que és molt important que es consultin en tot moment els plànols tècnics de l’habitatge. Per assegurar l’estructura i evitar caigudes, cal adoptar mesures de reforç com, per exemple, els apuntalaments.

3. La modificació de les instal·lacions

En aquest pas es realitzarà una revisió prèvia de qualitat de les instal·lacions actuals i del seu funcionament. Això tindrà lloc sempre que aquestes instal·lacions es vulguin conservar al nou habitatge. Si aquest no és el cas, cal procedir al canvi o reparació de les instal·lacions elèctriques i de fontaneria.

És important que aquesta fase s’executi un cop estiguin definides les habitacions de la casa, però abans que es comencin a equipar les estances. Això és degut a que gran part de les instal·lacions estan situades sota el terra o al fals sostre. Així, el nostre equip podrà treballar amb més llibertat sense preocupar-se de fer malbé les noves instal·lacions.

4. Les obertures i la fusteria

Aquí es realitzaran les obertures necessàries i planejades al nou projecte d’habitatge. Amb el projecte a la mà, és moment de revisar i avaluar si s’han de col·locar noves finestres o portes i si s’han de tapiar algunes de les antigues.

Un cop instal·lades les noves portes i finestres, com a part de la fusteria, es procedirà a la col·locació dels armaris encastats ia la restauració de qualsevol superfície de fusta.

Tant en aquesta fase com en l’anterior, és fonamental disposar d’un gran contenidor a prop de la casa on poder llençar tots els enderrocs que es van generant.

5. Els acabats i la pintura

Un cop tinguis els envans i les instal·lacions en marxa, és moment d’escollir els acabats i la pintura per a cada estança de la casa. Has de triar la pintura de les parets, si vols utilitzar rajoles en algunes de les estances (normalment la cuina o el bany), quins acabats posaràs a les parets, etc. Hi ha molt per escollir, per això el nostre equip t’ajudarà a triar quina de les opcions que t’agraden són funcionals i òptimes per a la teva nova llar. A VadeCasa i+ estarem disponibles en tot moment perquè ens expliquis els teus dubtes i sàpigues quines opcions tens al teu abast.

6. El mobiliari i la decoració

La teva nova llar ja va prenent forma!

Ara escolliràs el mobiliari de la teva nova llar. Aquí és on començareu a veure els resultats després de diversos mesos d’obres.

Un cop aquests mobles estiguin al seu lloc, és hora de distribuir la resta de mobiliari i equipament de la casa, inclosos els electrodomèstics de la cuina i les instal·lacions del bany (dutxa, banyera, sanitaris, etc). Quan hagis realitzat i col·locat tot el necessari per completar aquesta fase, casa teva ja serà habitable. És la posada a punt de la teva nova llar!

El nostre equip de decoració t’ajudarà a aconseguir l’estil que tant desitjaves i que donarà personalitat a casa teva. En aquest pas, els petits detalls són crucials ia VadeCasa i+ no ens oblidem de cap.

7. La neteja i mudança final

Després de diversos mesos d’obres, és molt probable que la teva llar necessiti una neteja general per poder-hi començar a viure en les millors condicions possibles. En això consisteix aquest darrer pas. Un cop el nostre equip dugui a terme la neteja final de l’estada, la teva família i tu estareu preparats per estrenar la nova casa.

Us assegurem que l’espera valdrà la pena!